Yoga

Yoga voor iedereen!

Of je nu op zoek bent naar een moment van rust en helderheid, je lichaam in balans wilt brengen of de eenheid wilt voelen met de natuur… Yoga kan het je allemaal bieden. Op een unieke locatie in een afgelegen duinpannetje dichtbij onze surfschool kun je Hatha Yoga beoefenen. In deze vorm van yoga brengen we met een combinatie van ademhalingsoefeningen, statische houdingen en ontspanningsoefeningen het lichaam en geest weer in balans. Je hoeft absoluut niet lenig of sterk te zijn om yoga te beoefenen, je zult je direct na de les energieker en kalmer voelen. De wind door je haren, de zon op je gezicht en het geluid van de natuur helpen je om je hoofd volledig leeg te maken en voor heel even stil te staan in het nu.

De yogales duurt 1 à 1,5 uur en is echt een cadeautje voor jezelf. In die tijd wordt je begeleid met een reeks houdingen, asana’s. In de Hatha Yoga les beoefenen we een paar ademtechnieken (pranayama’s), gevolgd door een reeks lichaamshoudingen (asana’s) afgewisseld met ontspannende liggende posities (shavasana’s). De les wordt afgesloten met een korte meditatie. Hatha yoga verbindt het lichaam en geest en de connectie met je inner zelf. Tijdens de les observeer je aandachtig en met ogen dicht wat er in het lichaam gebeurt. Zo word je je bewust van je eigen mogelijkheden en beperkingen. Door middel van het focussen op de ademhaling zul je ruimte ervaren en leer je bepaalde spanningen en spieren los te laten. Al gauw zul je merken dat je veel langer in een houding kunt blijven staan en dat je veel meer in je hebt, dan je gedacht zou hebben! Hatha yoga verbindt het lichaam en geest en de connectie met je inner zelf.

Hatha Yoga is niet alleen heel lekker, fijn en rustgevend… Het beoefenen van Hatha Yoga brengt ook nog eens eindeloos veel gezondheidsvoordelen met zicht mee! Deze voordelen kunnen ervoor zorgen dat je je niet alleen in de les, maar ook in het dagelijks leven beter, fitter, rustiger en zelfverzekerder voelt! Hieronder zie je een paar van de vele gezondheidsvoordelen van Hatha Yoga.

Prijzen Yoga

€ 5,- per ouder van surfcamp-deelnemer(s)
€ 8,- per persoon per les

Eigen groepje? Informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

Voor slechts € 8,- per les kun je meedoen aan onze groepslessen. Daarnaast kun je ook met je eigen groepje een yogales aanvragen. Wil je er gelijk een dagje uit van maken? Combineer een les yoga met een goeie surf– of SUP-sessie!