Nieuwe surfboards!!

We wilden het nog even geheim houden tot onze opening maar nu kunnen we toch echt niet meer wachten om het goede nieuws met jullie te delen! Vanaf komend seizoen zullen we bij Surfschool Castricum als eerste van Nederland namelijk gebruik gaan maken van een gehele reeks gloednieuwe, prachtige, sicke en heel unieke surfboards van SkunkWorks Surf Co! Deze boards hebben ontzettend mooi verhaal en we zijn dan ook mega trots dat we met dit toffe bedrijf mogen gaan samenwerken. Bekijk deze video om te zien wat de boards zo bijzonder maakt en lees hier over het verhaal achter dit mooie project. Net zo enthousiast als wij? Vergeet SkunkWorks niet te liken op hun facebook en instagram om hun laatste ontwikkelingen te volgen.

Toen we eind vorig seizoen hadden besloten dat het tijd werd voor het vervangen van onze surfboards
kwam er kort daarna een artikel online over 2 Ierse broers die het doel hadden de softboard industrie te veroveren met hun onverwoestbare surfboards. Als eigenaar van een surfschool stoorden zij zich aan de lage duurzaamheid van de softboards op de markt, wat als gevolg had dat er continu nieuwe boards gekocht moesten worden. Kijkend naar de grote hoeveelheid surfscholen overal ter wereld (die gezamenlijk meer dan 100.000 softboards per jaar (!!) aanschaffen) legt dit een enorme belasting op het milieu, iets waar wij ons als surfers juist zo voor inzetten. Het probleem zit hem hier in het feit dat de verschillende onderdelen van een softboard aan elkaar gelijmd zitten en dat lijm een hekel heeft aan alles wat met surfen te maken heeft: temperatuurverandering van het strand naar de zee, zout
water, slepen over het zand en blootstelling aan de zon. Vanuit dit oogpunt besloten ze een softboard te ontwikkelen waarbij de verschillende lagen niet aan elkaar gelijmd werden, maar met elkaar worden verbonden door middel van ‘heat-bonding’. In dit geheel nieuwe concept worden de onderdelen op hoge temperaturen met elkaar versmolten waardoor er uiteindelijk een super sterk geheel ontstaat. Nu, 3 jaar en héél veel testen later, hebben ze het meest ideale softboard ontwikkeld en is de eerste productie inmiddels in volle gang.

Omdat wij als surfschool zijnde duurzaamheid ontzettend belangrijk vinden klonk dit toffe project ons als muziek in de oren. Na het eerste contact te hebben gelegd bleken de boards niet alleen helemaal wat we zochten, de eigenaren van het bedrijf waren ook nog eens ontzettend toffe en inspirerende gasten. De keuze was dus al snel gemaakt om met dit unieke bedrijf in zee te gaan. Als jonge ondernemers vinden we het heel tof om een persoonlijke samenwerking aan te gaan met een bedrijf dat een hele lange weg heeft afgelegd om zo’n mooi product op de markt te brengen.

Vanaf 22 april kan er dus op bij ons gesurft worden op deze nieuwe boards. Daarnaast zullen we in mei, op een dag met mooie golven, een testdag organiseren waarin je al onze boards mag komen testen (houd deze pagina in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief). Ben je in de tussentijd benieuwd naar dit mooie project, lees dan eens het volgende interview of neem een kijkje op hun website.