Hoe ziet jouw surfles er uit?

Op een surfboard meeglijden op de golven is het mooiste wat er is. Toch komt er best een hoop bij kijken voordat jij zelfstandig je eerste golf pakt. Wanneer je een surfles bij ons volgt proberen we je van begin af aan een zo goed mogelijke techniek aan te leren, zodat je hier de rest van je leven nog veel profijt van zult hebben.

Surflessen (2 uur)

In een 2 uur durende surfles hebben we lekker veel tijd waardoor we de grootste progressie kunnen maken. De surfles begint altijd met een theoriegedeelte. Afhankelijk van de ervaring en voorkennis van de deelnemers, wordt hierin de belangrijkste informatie op het gebied van de condities, het materiaal (surfboard en wetsuit), veiligheid en techniek behandeld. Na het aantrekken van de wetsuits en het oefenen van het opstaan op het droge is het tijd voor actie en gaan we het water in voor het echte werk!

Tijdens het praktijkgedeelte zal iedere deelnemer in zijn eigen tempo stapsgewijs toewerken naar het ultieme doel: het opstaan en glijden over de golven! De instructeur zal naar gelang de wensen en het niveau van de surfer assisteren door middel van het geven van duwtjes voor extra vaart en het goed positioneren in de golf. Daarnaast word je voorzien van voldoende tips om je skills zo snel mogelijk naar een hoger niveau te tillen!

Groepslessen (1,5 uur)

Het volgen van een of meer groepslessen is een mooie en toegankelijke manier om met het golfsurfen kennis te maken. Samen met andere enthousiaste beginners krijg je de absolute basics op het gebied van condities, materiaal, veiligheid en techniek aangeleerd. In groepjes van maximaal 7 personen gaan we het water op en proberen we de kennis vanuit de theorieles toe te passen. De instructeur geeft je zoveel mogelijk begeleiding en tips zodat jij binnen de kortste keren zelf je eerste golven pakt!

Het volgen van een groepsles kan al vanaf €25,-. We hebben speciale lessen voor zowel kids (7 t/m 14 jaar) als voor volwassenen (15 jaar en ouder). Vergeet je niet vooraf aan te melden zodat we een plekje voor je kunnen reserveren!

Lessenreeks (3x 2 uur)

Onze lessenreeksen zijn helemaal ontworpen om jou in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te leren. In je eerste les zullen we de uitgebreid ingaan op alle basic vaardigheden en kennis. Mocht je al eerder gesurft hebben dan is er hierbij voldoende ruimte om met je instructeur in te gaan op de ervaringen die je hier hebt opgedaan. Doordat we met maximaal 6 mensen in een groepje zitten heeft de instructeur bovendien volop aandacht om jou in het water te assisteren.

In les 2 en 3 kijken we tegen welke dingen we aan liepen in de vorige les en zetten we nieuwe doelstellingen op voor de aankomende les. Daarin gaan we ook een stuk dieper in op de theorie. Zo leren we je alles over surfboards en wetsuits, stromingen, het voorspellen van golven, positie en timing en natuurlijk de veiligheid.

Hoewel we natuurlijk afhankelijk zijn van de condities lukt het vrijwel iedereen om binnen 3 lessen staand zijn eerste golven te pakken!

Voor meer info over je surfles:

Overige activiteiten: